Noen få kilometer fra Sognefjellshytta ligger Bøverbreen, en bretunge på Smørstabbreen som er en av Norges største isbreer.

Sammen med Norgesguidene arrangerer vi faste turer i sommersesongen. Her vil du oppleve fantastiske isformasjoner, blåis, isvegger og ikke minst spenning og utfordringer tilpasset ditt nivå. Norgesguidene arrangerer også brekurs. Ring oss for informasjon.

Guiden vi i tillegg til å ta deg trygt omkring i isen fortelle deg om breens formasjoner og områdene rundt.

Dette er en opplevelse du garantert vil sette pris på! Vi holder alt nødvendig utstyr for turen. Turen blir ikke sett på som spesielt krevende og passer også for barn ned mot 12 år.

Blåistur spesial.

Har du lyst til å prøve krefter med loddrette isvegger og gå en vanskeligere tur, kan vi arrangere Blåistur Spesial. Turen går i Bøverbreen/Smørstabbreen på Sognefjellet, men her er mulighet for å prøve litt mer stegjernsteknikk, samt klatring på lodrette isvegger med 2 isøkser.

Varighet: 8 - 9 timer
antall: 3 - 6 deltagere per vegleder

Aldersgrense: 12 år

Turen kan bestilles hos Norgesguidene
www.norgesguidene.no

Kalven

Ja takk - begge deler!

Den perfekte kombinasjon av bre, bratt snø, luftig egg og fantastisk utsikt!

På denne toppturen finnes det en del varianter, men oftest går vi opp blåisen i Bøverbreen, traverserer de fineste partiene i brefallet, videre opp breen, klyver på fjellryggen over Kalvens to topper, og rusler på fine snøbakker ned Leirbreen. Underveis byr turen på spennende breformasjoner, flotte snøfonner og en smal, men likevel enkel rygg mot toppen.

Turen kan bestilles hos Norgesguidene
www.norgesguidene.no

Kontakt oss

Sognefjellshytta
2687 Bøverdalen
61 21 29 34
post@sognefjellet.no