20180719 OVE9860 Nettside1800p

Noen få kilometer fra Sognefjellshytta ligger Bøverbreen, en bretunge på Smørstabbreen som er en av Norges største isbreer.

Aktiv i Lom http://www.aktivilom.no 
Fyrst og Fremst http://www.fyrstogfremst.no
Norgesguidene http://www.norgesguidene.no
Bre og Fjell http://www.breogfjell.no 
Jotunheimen Arrangement http://www.jotunheimenarr.no

En dag på Blåisen på Bøverbreen kan vera eit minne for livet. Brevandring i Jotunheimen treng ikkje vera ein slitsam tur, for her kan vi leggje opp turen etter kundens nivå. Heile poenget med brevandring i blåisen er å oppleve noko, ikkje å koma lengst mogleg på kortast mogleg tid. Om du ynskjer å få nærkontakt med blåisen så arrangare me turar fyrst og fremst på Bøverbreen, som er en fin brearm av Smørstabbreen som ligg midt i hjartet av Jotunheimen. Me kan óg ta på oss guiding på andre brearmer. På brevandring kosar me oss, ser på sprekkar, grotter og tårn i isen. Mange har sikkert lyst til å krabbe gjennom istunellar, verte firt ned i ein sprekk eller klatre med isøkser i ein isvegg.

I Lom og Jotuneheimen har vi mange brear, og ein bretur i Jotunheimen kan være så mangt. Me har flate brear med lite sprekker, og bratte brear med mange sprekker og tårn. De flatere breane vert ofte gått på for å nå ein fjelltopp, medan dei meir spektakulære breane vert brukt til opplevingar.

Ein tur på Bøverbreen frå Krossbu eller Sognefjellshytta tek omlag 5-6 timer. Av dette bruker me omlag ein time inn til brean, og ein time attende til veigen. Oppmøte er ved parkeringen nedanfor Krossbu kl 0940.Personlig utstyr du har med:
- Vindtett/ vanntett bukse og jakke
- Fjellsko med stiv såle, og skoa bør gå over ankelen
- Ryggsekk med litt plass til utstyret dykk får frå oss til turen
- 1 til 2 skift av undertøy, helst ull
- 1 varmare genser til å ha på om det vert kaldt
- Luer og votter
- Mat og drikke for ein lang dag
- Solbriller og solkrem

Utstyr aktivitetsselskapet har med til deg:
- Stegjern eller brodder
- Isøks
- Sele
- Hjelm

Kontakt oss

Sognefjellshytta
2687 Bøverdalen
61 21 29 34
post@sognefjellet.no